hits

Mye moro med Marius!

Av gamle Marius-gensere kan du lage mye fint som gir gamle, kjære gensere nytt liv og ny bruksverdi.

Tre gamle Marius-gensere som ikke lenger var i bruk.

Da er det bare å ta saksa fatt! Du trenger ikke være redd for at strikken skal rakne når du klipper i gamle gensere. Når genseren er brukt og vasket noen ganger, har ull den fantastiske egenskap at den tover seg littegrann. Dermed oppfører en brukt genser seg som et stykke stoff. Det er bare å klippe i vei!

Denne Marius-genseren ble til en jakke. Jeg sydde delene sammen med ull-filt fra Rainbow Fashion, som ikke rakner. Dermed kan jeg la jakken ha rå kanter, noe som gir en lett og fin avslutning foran på jakken.

En annen blå Marius-jakke ble til noen vesker. Den rette veska er fra bolen på jakken, og til bakside brukte jeg den delen av genseren uten mønster-strikk. Knappestolpen fra jakken ble til hank på veska. Ermene ble til to vesker med en litt skrå fasong. Dermed er det romslig plass nede i veska. Disse fikk hank og ble kantet med litt rød strikk jeg hadde liggende.

Den hvite Marius-genseren ble til hele tre kjoler. På den første valgte jeg å snu mønsteret opp ned, slik at jeg fikk de fine bordene midt foran på bærestykket.

Stoff til resten av kjolen klippes etter mønsteret. Til kjoler bruker jeg ull-bouclè som er strikket ull-stoff med litt strech i.

Jeg syr nesten alltid lommer på kjolene mine. Det er både praktisk og gir en fin detalj med litt strikk som titter frem.

En kjole med raglan-ermer og strikk nederst som avslutning, og en kjole uten ermer med mer innsvingt fasong.

Til den tredje kjolen valgte jeg et tynnere stoff av 40 % ull og 60 % syntet. Dette stoffet faller litt lettere rundt kroppen, og er heller ikke SÅ varmt i bruk som 100 % ull. Jeg valgte også å dele opp fronten på kjolen litt, og laget skrå sømmer og en trekant med Marius-strikk på bærestykket.

De lever litt sitt eget liv, disse kjolene mine, og jeg vet ikke alltid hvordan resultatet blir når jeg setter i gang. Men sånn ble altså denne.

En av Marius-genserne fikk bli et lite skjørt, som min svigerinne ønsket seg til å trekke utenpå bukser til kveldsbruk på verandaen. Ermene på genseren ble matchende leggvarmere.

Jeg har dessverre ikke fått noe helt-ferdig-bilde av skjørtet og leggvarmerne, men et par bilder av at jeg strikket vrangbord øverst på ermene som avslutning øverst på leggvarmerne. Genser-ermer kan bli flotte leggvarmere, og prikken over i-en til et skjørt eller en kjole i samme mønster.

Til slutt en kjole som ikke ble laget av en gammel genser, men av et stykke jeg strikket selv for nettopp dette formålet.

Bærestykke på kjolen klippes av den strikkede delen.

Resten av kjolen klippes av ull-stoff.

Og kjolen ble brukt av eieren blant annet på 17. mai!

Inspirert?

Sjekk skapet for gamle strikke-gensere som ikke lenger er i bruk, kjøp deg et easy-mønster til en enkel kjole og en meter strikket ull-stoff og sett igang!

Lykke til!

 

4 kommentarer

frodith

26.08.2018 kl.20:06

Du lager mye fint :-)

Siri's Syrom

27.08.2018 kl.21:33

frodith: Tusen takk!

Terje

30.08.2018 kl.18:58

KULT!

Jeg er imponert over hvor mye flott du får ut av mariusgenserne :-)

Så da har du klipt i stykker, og brukt opp alle mariusgenserne?

Og kanskje på jakt etter flere? :-)

Siri's Syrom

09.09.2018 kl.20:19

Terje: Takk for det, Terje! Skal jeg tolke deg dithen at du har flere Marius-gensere å avse?

Skriv en ny kommentar

Siri's Syrom

Siri's Syrom

46, Kristiansand

Velkommen til bloggen min hvor jeg skriver om syrommet mitt. Ja, ikke selve rommet da, men det som skapes der. Jeg er utdannet faglærer i kunst og håndverk, med master i pedagogikk. På syrommet boltrer jeg meg med mønster, saks og symaskin. Jeg bruker nye og gamle stoffer og lar skapergleden få fritt utløp. Jeg syr både nytt og driver med redesign. Noe av dette har jeg lyst til å dele. Kanskje det kan være til inspirasjon og få skapergleden til å boble hos deg også? Ønsker du å følge meg, klikk på bildet og deretter på "følg".

Kategorier

Arkiv