hits

Nytt liv til gammel genser

Før jul fikk jeg inn en gammel strikkegenser på atelieret med spørsmål om den kunne bli til noe nytt. Genseren var en gammel favoritt, godt og mye brukt på 80-tallet. Eieren av genseren ønsket seg en kjole til seg selv, en kjole til søsteren sin og en til niesen. 

SE så flotte kjole-damer!

Jeg tok utfordringen på strak arm og satte igang. Eieren av genseren ønsket seg mest mulig strikk på kjolen sin, så mesteparten av forstykket ble bærestykke på denne.

Søster-kjolen fikk øverste del av ryggen på genseren som bærestykke, skåret rett over bysten. Og niese-kjolen fikk nederste del av ryggen som bærestykke.

Dermed er hele bolen på genseren brukt, og tre blide damer har fått nye kjoler (niesen var ikke til stede da bildet ble tatt). Jeg har fått høre at kjolene har vært flittig brukt gjennom vinteren, og den gamle genseren har virkelig fått nytt liv!

Og ermene på genseren - ja, de ville kunden spare til senere. Kanskje de kan bli til enda en kjole?

#gjenbruk #kjoler #redesign #fornøydekunder

2 kommentarer

Terje

16.03.2018 kl.20:25

Stilige!

Men koss går det med mariusgenserne?

Synd å la dem unngå å få saksa i seg vel ;-)

Siri's Syrom

17.03.2018 kl.23:15

Terje: Hei Terje :) Jeg leter fortsatt etter marineblå ull. De har vært utsolgt på Rainbow Tekstil i evigheter :( Marius er ikke glemt, han må bare hvile litt i påvente av riktig ullstoff og matche med :)

Skriv en ny kommentar

Siri's Syrom

Siri's Syrom

46, Kristiansand

Velkommen til bloggen min hvor jeg skriver om syrommet mitt. Ja, ikke selve rommet da, men det som skapes der. Jeg er utdannet faglærer i kunst og håndverk, med master i pedagogikk. På syrommet boltrer jeg meg med mønster, saks og symaskin. Jeg bruker nye og gamle stoffer og lar skapergleden få fritt utløp. Jeg syr både nytt og driver med redesign. Noe av dette har jeg lyst til å dele. Kanskje det kan være til inspirasjon og få skapergleden til å boble hos deg også? Ønsker du å følge meg, klikk på bildet og deretter på "følg".

Kategorier

Arkiv