hits

På andre siden av kursbordet

Jeg holder mye kurs, men av og til trenger jeg litt påfyll av kunnskap selv også.

Så nå har jeg begynt på kurs i søm av Vest-Agder bunaden i regi av Kristiansand Husflidlag.

Jeg har bunad - en flott Vest-Agder bunad med plisse-stakk og rød ullvest. Men stakken er litt for kort til meg, og så har jeg så inderlig lyst på en brokade-vest! Men hovedgrunnen til at jeg nå skal bruke hver eneste tirsdagskveld frem til jul på dette, er at jeg ofte får spørsmål om jeg kan sy bunad for folk. Og snart kan jeg det ;)

Første oppgave på kurset er å sy bunadskjorta. 140 cm lin fra Husfliden skal klippes opp til bol, ermer, krage og mansjetter, og her skal det klippes trådrett! Så vi må trekke ut en tråd i stoffet, og klippe nøyaktig etter tråden.

Delene merkes og legges til side, og så er det til på broderingen.

Jeg kom godt igang på første mansjetten, og så får vi se. Tålmodighet har aldri vært min sterkeste side, men det trenges det masse av for dette arbeidet. Så nå vet jeg forsåvidt hva jeg skal fylle hvert ledige øyeblikk med utover høsten. Wish me luck! ;)

#bunad #bunadkurs #vestagderbunad #tålmodighet #broderi

2 kommentarer

fjellgeitbundingen

17.09.2017 kl.09:18

Herlig. Bunader er bare verdens beste festklær, så håper dette går veien. Bunadsøm trenger mange nye hender :)

frodith

17.09.2017 kl.13:10

Alltid godt med litt påfyll :-) Uansett :-)

Skriv en ny kommentar

Siri's Syrom

Siri's Syrom

46, Kristiansand

Velkommen til bloggen min hvor jeg skriver om syrommet mitt. Ja, ikke selve rommet da, men det som skapes der. Jeg er utdannet faglærer i kunst og håndverk, med master i pedagogikk. På syrommet boltrer jeg meg med mønster, saks og symaskin. Jeg bruker nye og gamle stoffer og lar skapergleden få fritt utløp. Jeg syr både nytt og driver med redesign. Noe av dette har jeg lyst til å dele. Kanskje det kan være til inspirasjon og få skapergleden til å boble hos deg også? Ønsker du å følge meg, klikk på bildet og deretter på "følg".

Kategorier

Arkiv