1 år med blogg!

I dag har jeg ettårs-jubileum med bloggen min! Hipp hurra og gratulerer til meg, altså! ;)

For et år siden i dag, famlet jeg inn i et til da ukjent univers, og opprettet Siri's Syrom på blogg.no. 166 innlegg har det blitt gjennom året.

Det aller første innlegget mitt handlet om Bestemors kofte, som jeg klippet opp og sydde tre kjoler av, og det kan du lese HER.

Da jeg opprettet bloggen, gikk jeg sykemeldt, utbrent og utslitt av en krevende jobb og mange år med dårlig selv-ivaretakelse og selv-medfølelse. Veien tilbake har for meg gått gjennom å sy, og gjennom å blogge om det jeg har sydd. Det å få positive tilbakemeldinger fra omverden har vært en vesentlig del av restitusjonen, i tillegg til gode samtaler med venner og familie, coaching-timer og stressmestringskurs. Veien tilbake fra utbrenthet er lang - men mulig! Og for meg altså godt hjulpet av symaskinen og bloggen :)

Jeg tillater meg å gjenoppleve noe av året som har gått, og dele det med dere :)Gjennom året har det blitt mange kjoler, sydd av oppklipte strikkegensere og ullstoff. En kort presentasjon av dem alle finner du HER.
En av mine favoritter er denne røde, som jeg bruker selv:Utover våren i fjor la jeg ullstoffene litt til side, og gikk litt berserk i gøyale jersey-stoffer. Det ble mange t-skjorter og noen kjoler med festlige mønstre.

Crazy birds (fra kortfilmen mot mobbing).

Folkevogn bobler til mor og sønn.Kjolen jeg kalte for "glede" fordi den gjorde meg hoppende glad! :)

 

Underveis ble jeg medlem av diverse sy-sider på facebook, og på en av disse ble det lansert en utfordring; sy 20 plagg av stoffene du har liggende før du kjøper noe nytt. Jeg heiv meg på, og klarte å sy 20 plagg før jeg, i likhet med alle andre stoffavhengige, sprang lykkelig ut og fylte opp hyllene på sy-rommet igjen ;) Mine 20 plagg kan du lese om HER.Jeg har et stort hjerte for gjenbruk og redesign, og har blogget en god del om dette. I mai utfordret jeg meg selv på å redesigne et plagg hver dag i en uke, og erklærte refashion-week på syrommet.  Alt jeg brukte hadde jeg kjøpt på loppemarked, bruktbutikker eller hadde liggende i skapet selv. Resultatet kan du lese om HER.

Denne kjolen er sydd av et gammelt stoff jeg hadde hatt liggende i flere år, en halvstrikket barnejakke og knapper fra bestemors gamle syskrin.

Utpå våren fikk jeg et oppdrag fra ei god venninne av meg; hun skulle i bryllup og trengte en ny kjole. Hun ville ha sydd kjole av en gammel duk hun en gang hadde fått i gave. Duken var kjøpt i Japan og var helt spesiell, både i stoff og farger. Jeg tok utfordringen, angret litt underveis, men kom i havn til slutt og resultatet ble superbra! Hun har brukt kjolen ved flere anledninger i løpet av året. Gøy når jeg treffer og kunden blir fornøyd! Prosjektet (med alle sine utfordringer) kan du lese om HER.I løpet av sommeren sydde jeg hettejakker til sønnen, kjoler til meg selv, vesker, topper, t-skjorter og kåpe, og hele veien er jeg opptatt av gjenbruk og prøver å bruke av stoffer og tilbehør som jeg har liggende, eller kjøper på bruktbutikk.Høstens store happening ble Kirkens Bymisjon's aksjon "Gled en som gruer seg til jul", hvor det ble strikket oransje skjerf over hele landet. Jeg fikk med meg naboer, venner og familie og leverte til slutt fem skjerf til Kirkens Bymisjon i Kristiansand. Aksjonen og strikkingen kan du lese om HER.Min gode nabo strikket oransje skjerf, til tross for nyoperert hånd og støttebandasje!

Da vinteren kom, med vind og minusgrader, kom også ullstoffene frem igjen på syrommet. Tante Kari fikk sydd seg kjole på mål, av stoff i nydelig 100 % ull og en gammel oppklippet strikkegenser.I forbindelse med samefolkets dag i februar, klippet jeg opp en gammel strikkegenser med farger og mønster som minner meg om same-kulturen. Denne ble sydd sammen med ullstoff til en JAKKE, en veske og en liten pung. Dette kan du lese mer om HER.Videre sydde jeg en del kjoler i ulike stoff-kvaliteter, som jeg dekorerte med hjerter klippet ut av gamle strikkegensere. Et hvilket som helst plagg kan fornyes og dekoreres med hjerter eller andre motiver klippet fra gamle strikkeplagg.Det siste prosjektet mitt nå på senvinteren har vært å designe og sy en festdrakt. Det går jo mot 17. mai igjen, og en festdrakt kan være et godt og rimelig alternativ til bunad på nasjonaldagen.Og det var vel mitt første år som sy-blogger - kort oppsummert :)

Tusen takk til mine faste følgere, som titter innom jevnlig! Takk til dere som stikker innom engang i blant! Tusen takk for alle hyggelige, positive og oppmuntrende kommentarer! Det setter jeg umåtelig stor pris på! Jeg fortsetter og sy - og blogge. Følg meg gjerne videre :)

#sirisyrom #siano #blogg #ettårsjubileum #sømblogg #syblogg

 


 

 

 

 

8 kommentarer

Victoria Larsen

30.03.2017 kl.21:07

Mye fint :)

Siri's Syrom

30.03.2017 kl.22:06

Victoria Larsen: Tusen takk! :)

frodith

30.03.2017 kl.21:35

Gratulerer med bloggdag :-) Masse fint du har laget :-)

Siri's Syrom

30.03.2017 kl.22:05

Tusen takk, Frodith! :)

fjellgeitbundingen

30.03.2017 kl.22:34

Gratulerer med jubeleum. Herlig, og så masse fantastisk flott du har laget. Blir helt mållaus.

Siri's Syrom

31.03.2017 kl.07:28

fjellgeitbundingen: Tusen takk for hyggelig kommentar! :) Ønsker deg en fin dag! :)

Ellen Margareta

31.03.2017 kl.09:50

For et år, Siri! Så mye flott du har skapt og så langt du tydeligvis har kommet med deg selv på din vei ut av utbrentheten. Søm og blogging er en god medisin tror jeg og det er den jeg satser på også nå. Jeg gleder meg til å følge deg videre!

Siri's Syrom

07.04.2017 kl.07:49

Ellen Margareta: Tusen takk! :) Ja det har vært ren terapi! Deilig å skape, godt å jobbe praktisk og konkret og se resultater - og få gode og nærende tilbakemeldinger fra omverden. Lykke til på din vei videre! Vi følges :)

Skriv en ny kommentar

Siri's Syrom

Siri's Syrom

45, Kristiansand

Velkommen til bloggen min hvor jeg skriver om syrommet mitt. Ja, ikke selve rommet da, men det som skapes der. Jeg er utdannet faglærer i kunst og håndverk, og master i pedagogikk. På syrommet boltrer jeg meg med mønster, saks og symaskin. Jeg bruker nye og gamle stoffer og lar skapergleden få fritt utløp. Jeg syr både nytt og driver med redesign. Noe av dette har jeg lyst til å dele. Kanskje det kan være til inspirasjon og få skapergleden til å boble hos deg også? Ønsker du å følge meg, klikk på bildet og deretter på "følg".

Kategorier

Arkiv

hits