hits

Brødpose i lin

Det har etter hvert gått opp for meg hvor mye plast vi faktisk bruker i hverdagen, og har bestemt meg for å redusere plast-forbruket i vår familie. Vi bruker veldig mye plast, og spesielt i forbindelse med mat. All maten vi kjøper i butikken er jo pakket inn i plast. Og når vi plukker fra ferskvaredisken, putter vi tomater, epler og appelsiner i plastposer. Matpakka har en tendens til å havne i en plastpose, for det er jo så kjapt og lettvint, og rester som skal fryses puttes i plastposer. Til og med brødet jeg baker selv, havner i plastpose før det ene legges i brødboksen og de to andre i frysen.

Men nå er det slutt!


 

Nå har vi begynt å ha med oss handlenett på matbutikken, og takker pent nei til det evige spørsmålet fra ekspeditøren når alle varene er bippet gjennom kassa; "pose?"

Det er innkjøpt matbokser til alle familiens medlemmer, som vaskes hver ettermiddag og brukes igjen og igjen. Ingen matpakker i plastposer her lenger.

Matrester har egne bokser til oppbevaring i fryseren.


 

Og nå har jeg altså sydd poser i lin til oppbevaring av brød. Posene har omtrent samme str som en brødpose i plast, påbrodert et fint lite motiv og løpegang øverst til snor for å lukke posen.


 

Linposen puster (i motsetning til plastposer) og gir bedre og lenger holdbarhet på brødet! Dessuten er de dekorative på benken, miljøvennlige og kan vaskes og brukes igjen og igjen!

Neste prosjekt blir å sy poser til bruke når vi handler epler og tomater fra fruktdisken i butikken!

#siano #brødpose #lin #miljøvennlig #oppbevaring #brød

3 kommentarer

Victoria Larsen

24.03.2017 kl.12:41

Så fin! Jeg ønsker deg en fin fredag :-)

frodith

24.03.2017 kl.15:02

Ja, med så fine brødposer ville jeg også gitt blaffen i plasten :-D Er nok lurt å tenke gjennom litt :-)

Trine Taksdal

22.01.2018 kl.21:48

Hei!Syr du linposer til brød/rundstykker på bestilling? Mvh Trine Taksdal

Siri's Syrom

03.02.2018 kl.18:23

Trine Taksdal: Hei. Jeg har dessverre ikke kapasitet til det nå.

Skriv en ny kommentar

Siri's Syrom

Siri's Syrom

46, Kristiansand

Velkommen til bloggen min hvor jeg skriver om syrommet mitt. Ja, ikke selve rommet da, men det som skapes der. Jeg er utdannet faglærer i kunst og håndverk, og master i pedagogikk. På syrommet boltrer jeg meg med mønster, saks og symaskin. Jeg bruker nye og gamle stoffer og lar skapergleden få fritt utløp. Jeg syr både nytt og driver med redesign. Noe av dette har jeg lyst til å dele. Kanskje det kan være til inspirasjon og få skapergleden til å boble hos deg også? Ønsker du å følge meg, klikk på bildet og deretter på "følg".

Kategorier

Arkiv