Redesign fra genser til jakke, veske og pung

Forrige uke var det samefolkets dag og vår stolte urbefolknings historie og kultur ble behørig dekket i radio, på TV og i skolen. Min sønn laget tema-hefte på skolen med tittel "Samene", og jeg satte saksa i en barnegenser med farger og mønster inspirert av same-kulturen.

Som jeg skrev om forrige uke, startet jeg med å sy ei veske. Jeg brukte bakstykket fra genseren som jeg snudde opp-ned, slik at kanten nederst på genseren ble kanten øverst på veska. Bakstykket klippet jeg av et stykke sort vadmel, som jeg også laget hank av. Veska ble fôret med sort stoff fra en gammel gardin.Videre sydde jeg en liten pung av en bit med mønster, som ble til overs. Denne satte jeg en glidelås i, og fôret med det samme stoffet fra gardinen.Så bestemte jeg meg for å sy en jakke med det som var igjen av genseren. Jeg fant frem mønsteret som jeg sydde softshell-kåpe av i januar, se http://sirisyrom.blogg.no/1483941421_softshellkpe.html. På dette mønsteret kortet jeg inn lengden, slik at det blir mer en jakke enn kåpe og laget en spiss-hette.Forstykket fra genseren var ikke bredt nok til å dekke begge sider til bærestykke på jakka, så jeg valgte å sy inn strikk fra genseren kun på den ene siden.Lommene er fra nederste del av forstykket av genseren, som jeg har snudd opp-ned slik at nederste kant på genseren blir øverste kant på lommene. Nederste del av ermene er fra øverste del av ermene på genseren.Jakka er skrådd i en bue bakover, slik at den er lengre bak enn foran.


Fra gammelt og avlagt til nytt og stilig!

Fra en gammel barnegenser som ikke lenger var i bruk - til jakke, veske og pung til mor. Dette settet tror jeg absolutt skal komme mye i bruk! :)

#ateliersiano #redesign #gjenbruk #strikkegenser #jakke #veske #pung #inspirert #samefolketsdag

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Siri's Syrom

Siri's Syrom

45, Kristiansand

Velkommen til bloggen min hvor jeg skriver om syrommet mitt. Ja, ikke selve rommet da, men det som skapes der. Jeg er utdannet faglærer i kunst og håndverk, og master i pedagogikk. På syrommet boltrer jeg meg med mønster, saks og symaskin. Jeg bruker nye og gamle stoffer og lar skapergleden få fritt utløp. Jeg syr både nytt og driver med redesign. Noe av dette har jeg lyst til å dele. Kanskje det kan være til inspirasjon og få skapergleden til å boble hos deg også? Ønsker du å følge meg, klikk på bildet og deretter på "følg".

Kategorier

Arkiv

hits