Sy20 utfordring


 

I sommer gikk det ut en utfordring på en av sy-sidene på facebook: sy 20 plagg av stoff du har liggende, før du kjøper noe nytt. For oss stoff-avhengige er dette en gedigen utfordring! Nye, flotte, fristende stoffer presenteres for oss i butikker og på nettsider hele tiden. Men det får farten opp på sying av restestoffer og hyllevarmere. Her er mine 20 plagg, sydd i løpet av juli og august. Jeg klarte NESTEN og overholde kjøpestoppen ;)1. Kjole til en liten nabo, som var kattevakt mens vi var på hytta i sommer. Jeg fikk nesten brukt opp resten av stoffet fra kjolen jeg sydde til venninna mi på forsommeren. Kjolene har jeg kantet med kantebåndsapparat og ribb som jeg selv har kuttet til lange remser. Jeg har laget en tutorial på kutting av ribb her: http://sirisyrom.blogg.no/1469003323_kutting_av_ribb.html.

 2. Desigual-inspirert skjørt i str L, sydd av reste-biter med jersey. Mønsteret har jeg tegnet selv. Jeg har brodert sommerfugl og tekst med Janome MC11000. Dette skjørtet har jeg beskrevet nærmere her: http://sirisyrom.blogg.no/1469385811_resteskjrt.html.

 3. Sval sommerbukse i ledig passform til kjæresten. Sydd av en gardin-høyde i bomull som jeg hadde liggende. Mens jeg sydde denne, spilte jeg sy-bingo med meg selv. Om jeg fikk bingo kan du se her: http://sirisyrom.blogg.no/1469481850_bingo.html.

 4. Tights til meg selv, sydd etter et Onion-mønster. Den er sydd av en stoffreste fra Stoff og Stil, som har ligget leeenge i hylla. Godt å få brukt den!

 5. Anti-lår-gnisse-tights, eller mamelukker som bestemor kalte dem ;) Sydd i myk viskose-jersey fra restebordet på Stoff og Stil. Perfekt under sommerkjoler i varmen! Jeg har brukt samme mønster som til den grå, lange tights'en.

 6. Desigual-inspirert skjørt i str M, av reste-biter i jersey.

 7. Desigual-inspirert skjørt i str S, sydd av reste-biter i jersey.

 8+9+10. Luer av diverse jersey-rester.

 11. En topp til mamma, sydd av resten av stoffet fra kjolen jeg sydde til henne i sommer (kjolen har jeg skrevet om her: http://sirisyrom.blogg.no/1467368067_paybacktime.html). Stoffet ble kjøpt hos Stoffdronning og mønster har jeg laget selv.

 12. Putevàr til sønnen som matcher London-temaet på rommet. Jeg brukte nesten opp resten av stoffet som var igjen etter at jeg sydde t-skjorte til han i vår.

 13. Bra nok! I disse strebe-etter-det-perfekte-tider er jeg opptatt av å fortelle meg selv og andre at det holder i massevis å være BRA NOK! Eller god nok, fin nok, pen nok, flink nok...det holder å være du. Du er bra nok! Jeg er bra nok! 

Her har jeg sydd et skjørt i str S hvor jeg har brukt deler av Gothic roses-stoffet med bare gråtoner. Bakstykket er delt i sort og grått og pyntet med maskin-broderte sommerfugl og budskapet "bra nok". Lille pus passet så fint i fargene at han måtte få bli med ;)

 14. Retro-skjørt med pingviner og elefanter. Pingvinene har ligget siden jeg sydde nyfødt-genser til min nå 5 år gamle nevø. Elefantene har jeg aldri turt å klippe i, for de er så fine (og litt spesielle i fargene...). Jersey og ribb fra lageret mitt.

 15. En litt ubestemmelig UFO (topp, skjørt...hva har jeg tenkt her...?) + en treningstopp som var blitt for trang = en ny singlet :)

 16 + 17. En bluse som var for trang i ermene, fikk endelig en omgang med saks og symaskin + en gammel stoffrest fra Stoff & Stil ble en veske. Fôret i veska er Høie-stoff fra tidlig 90-tall. Godt å få brukt litt av stoff-lageret, ja ;)

 

18 + 19 + 20 I'm done!

Tre t-skjorter med logoen til min fars firma. Jeg hadde prøvd å brodere rett på skjortene, men stoffet var så løst at det ikke ble pent. Dermed hadde de blitt liggende en god stund. Nå som temaet var å tømme lageret, fant jeg de frem igjen. Jeg broderte på sort jersey, som jeg sydde på skjortene med "Grandma garden"-pyntesøm. Det funka det! :)

 Da er det på sin plass å finne frem bingo-brettet igjen! I løpet av denne Sy20 utfordringen har jeg:

- Sydd et (eller flere) sommerplagg

- Sydd i en ny teknikk (i hvert fall prøvd en ny søm på symaskinen)

- Gjenbrukt et (eller flere) plagg

- Gjort ferdig noe jeg hadde begynt på

- Sydd noe jeg kan ha på hodet

- Gjort ferdig en UFO

- Sydd et plagg med glidelås (putevaret)

- Sydd i et stoff jeg ikke har turt å klippe i enda (elefantene)

- Sydd noe som matcher (bluse til mamma og den ene lua)

- Sydd et plagg med kantebånd

- Sydd noe til meg selv

- Sydd i vevd (fast) stoff

- Sydd lommer på et plagg

- Sydd noe til hjemmet

- Sydd en gave

- Brukt dekorsting

- Satt knapper på et plagg

- Sydd et voksenplagg

- Sydd noe jeg aldri har sydd før

Det skulle gi BINGO hele... 2 ganger...

Trodde det skulle bli flere... Dårlig bingo-brett, altså! :(

 

#syrommet #sy20utfordring #kjøpestopp #bingo 
 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Siri's Syrom

Siri's Syrom

45, Kristiansand

Velkommen til bloggen min hvor jeg skriver om syrommet mitt. Ja, ikke selve rommet da, men det som skapes der. Jeg er utdannet faglærer i kunst og håndverk, og master i pedagogikk. På syrommet boltrer jeg meg med mønster, saks og symaskin. Jeg bruker nye og gamle stoffer og lar skapergleden få fritt utløp. Jeg syr både nytt og driver med redesign. Noe av dette har jeg lyst til å dele. Kanskje det kan være til inspirasjon og få skapergleden til å boble hos deg også? Ønsker du å følge meg, klikk på bildet og deretter på "følg".

Kategorier

Arkiv

hits