VårkåpeDenne våren har vi oppgradert rommet til sønnen med nye møbler. Den gamle halvhøye senga med skrivebord under og tilhørende hylle ble solgt på Finn.no, og nytt, mer ungdomslig møblement kom inn. Og så måtte mor sy nye gardiner. Jeg kjøpte nok gardinstoff til å kunne sy en pute til stolen hans også, men falt så hardt for stoffet selv at jeg droppet puta. Resten av gardinstoffet ble deler av kåpe til meg selv!

Jeg har brukt; mønster Onion 1038, 0,5 m gardinstoff fra #stoffdronning i Kristiansand, 0,6 m brunsort ullblanding og 0.6 m gråbrun ullblanding fra samme butikk, en rest gardinstoff med bokmotiv fra #stoffogstil, knapper fra eget lager.

Mønsteret ble delt i livet siden jeg ønsket ulikt stoff oppe og nede på kåpa. Da jeg hadde sydd sammen alle delene viste det seg at den ble for lang i ryggen. Dermed sprettet jeg av og flyttet nedre del 5 cm lenger opp i livet.Da kåpa var ferdig sydd, hang den lenge på Petra mens jeg lurte på knepping. Jeg kvidde meg for å sy knapphull i stoffet, da jeg var usikker på hvor pent jeg kunne få det. Vurderte hekter av ulike slag og måtte sove flere netter på det før jeg bestemte meg.Det ble knapphull. Min #janome MC11000 syr jo nydelige knapphull med spesialfoten sin, så jeg bestemte meg for å ta sjansen. Jeg hadde liggende en del gamle kåpeknapper som jeg ønsket å bruke, problemet var at de er så tykke at knapphullene måtte være relativt store.Resultatet ble bra, synes jeg. Jeg elsker knapper, og valgte her annen hver nedover av de gamle kåpeknappene (som jeg forøvrig tror er sprettet av to kåper etter bestemor).Kåpa sitter som et skudd, også på meg, så nå er jeg klar for å svinse inn mot sommer!

#syrommet #skaperglede #vårkåpe #knapper 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Siri's Syrom

Siri's Syrom

45, Kristiansand

Velkommen til bloggen min hvor jeg skriver om syrommet mitt. Ja, ikke selve rommet da, men det som skapes der. Jeg er utdannet faglærer i kunst og håndverk, og master i pedagogikk. På syrommet boltrer jeg meg med mønster, saks og symaskin. Jeg bruker nye og gamle stoffer og lar skapergleden få fritt utløp. Jeg syr både nytt og driver med redesign. Noe av dette har jeg lyst til å dele. Kanskje det kan være til inspirasjon og få skapergleden til å boble hos deg også? Ønsker du å følge meg, klikk på bildet og deretter på "følg".

Kategorier

Arkiv

hits