Redesign av Kina-duk


 

Duker kan egne seg godt til redesign med sine flotte mønstre og farger. En spisebordsduk er ofte 140 cm bred og over 2 meter lang. Masse stoff, med andre ord!

Venninnen min, som jeg redesignet brudekjolen for, hadde også en gammel duk liggende. Duken, i tykt, blankt stoff med Kina-motiv, hadde hun fått i gave en gang. Hun synes duken var flott, men hadde aldri funnet anledning til å legge den på bordet. Kunne den bli en kjole, tro?Med dette flotte mønsteret i stoffet, ønsket hun seg en Kina inspirert kjole, men med god vidde i skjørtet. Jeg fant to mønster hos #stoffdronning som kunne kombineres slik at alle ønsker kunne oppfylles.Det første jeg klippet ut var bryststykket på kjolen. Det vil bli det mest synlige og dominerende på kjolen, så motivet her måtte velges først.Så var det å legge på resten av mønsterdelene. Motivene må stemme, så dette var litt av et puslespill.Etter mye møysommelig klippe-arbeid, var det endelig klart for søm. Stoffet er tykt, men løst vevd og fryktelig glatt. Her måtte det settes tett med knappenåler!I tillegg til duken, måtte jeg supplere med sateng-bånd og knapper fra Stoff & Stil.Livet til kjolen, sydd etter mønster Onion 2004.Skjørtet til kjolen sydd etter mønster Onion 2055.Og etter litt justeringer fikk jeg de to delene til å passe sammen også!


 

Jeg satte i en usynlig glidelås i venstre side under ermet. Kanten på skjørtet ble faldet med minste mulige oppbrett, og så var kjolen ferdig. Dette var et krevende prosjekt gå grunn av det glatte og løse stoffet. Kanskje ikke duker ALLTID egner seg som kjolestoff...? Men når (tråd)enden er god, er all ting godt, og kjolen ble riktig flott!

Et stk fornøyd venninne, klar for sommerens festligheter! :)


 

#syrommet #skaperglede #redesign #gjenbruk #festkjole

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Siri's Syrom

Siri's Syrom

45, Kristiansand

Velkommen til bloggen min hvor jeg skriver om syrommet mitt. Ja, ikke selve rommet da, men det som skapes der. Jeg er utdannet faglærer i kunst og håndverk, og master i pedagogikk. På syrommet boltrer jeg meg med mønster, saks og symaskin. Jeg bruker nye og gamle stoffer og lar skapergleden få fritt utløp. Jeg syr både nytt og driver med redesign. Noe av dette har jeg lyst til å dele. Kanskje det kan være til inspirasjon og få skapergleden til å boble hos deg også? Ønsker du å følge meg, klikk på bildet og deretter på "følg".

Kategorier

Arkiv

hits