hits

Gjenbruk av strikkekofter.

Her har jeg laget et bildegalleri med alle kjolene sydd av gamle strikkekofter."Flotte fletter". En flettegenser kjøpt på Finn.no, satt sammen med en offwhite 100 % ull fra Rainbow Fashion. Sid modell i str S.

 En stor julerød genser med masse mønster ble til flere plagg og puter til jul. Ikke for salg.

 Setesdals-trio. To Setesdals-kofter, en hvit og en sort, har fått følge av fargesterk 100 % ull. Tre varme, glade kjoler!

 Kjole i str L med lange raglan-ermer. Bringebærrødt stoff i 40 % ull og 60 % polyester, deilig og lunt uten å være FOR varmt. Tunika i str S med lommer. Tunika i str L med lommer.

 Poncho'er i one size med en detalj av en strikkegenser på kragen. Matcher perfekt til de røde kjolene, sydd av den samme genseren!

 En nydelig offwhite strikkegenser med grått og litt grønt mønster, ble til en kjole i str S, en tunika i str L og en barnekjole i str 4 år. Lyse, delikate kjoler i deilig, varm ullblanding!

 


Kjole i str L i marineblå ullboucle, sydd av en Fana-genser.


Tunika i str M i marineblå ullboucle, sydd av en Fana-genser.

Kjole i str S i blå ullboucle med ragland-ermer. Strikk fra Fana-genser.

 

 

"Bestemors kofte". Tunika/vest i sort tynn vadmel med glidelås, ca str 40. Ikke for salg.

 


"Bestemors kofte". Kort kjole i vadmel, ca str 40. Ikke for salg.

 


"Bestemors kofte". Kjole i tynn vadmel med raglandermer, ca str 40. Ikke for salg.

 

 

Grå kjole i ullboucle med raglandermer. Ca str 42. 

 

 

Grå og offwhite kjole i ullboucle, lett innsvingt modell med lange ermer. Ca str 38. SOLGT

 

 

Grå tunika i ullboucle. Ca str 40.

To barnekjoler i str 2-3 år som matcher kjolen i str 40.

 

 

Plommelilla tunika med lommer. Ca str 40. 

 

 

Kjole med raglandermer i plommelilla ullboucle og sort tynn vadmel. Ca str 40.

 

 

Offwhite, lett innsvingt kjole i ullboucle. Ca str 40. 

 

 

Grå kjole av Islender med ragland-ermer og lommer, ca str 40. SOLGT.

 

 Rød kjole av Islender, lett innsvingt modell med lommer, ca str 40.

 

 

Rød kjole av Islender, ragland-modell, ca str 40. Ikke for salg.

 

 

Marineblå kjole, lett innsvingt med lommer, ca str 40.

 

 

Marineblå tunika med lommer, ca str 38. SOLGT

 Marineblå kjole med ragland-ermer og trekant-lomme, ca str 40.

 Grå kjole med fargerik strikk i bærestykke og lommer. Med matchende pulsvarmere. Str 40Sort kjole i 100 % ull, bestillingssøm for tante! :)Sort kjole i 100 % ull. Raglandfelling og lange ermer, str L.Sort kjole i 100 % ull. Lett innsvingt modell med korte ermer, str L.En barnegenser med mønster inspirert av same-kulturen ble til en lang jakke i str M, en veske og en liten pung.En hyllest til den gyldne høsten! En oransje ullkofte har fått nytt liv som tunika i 100 % brun ull med lommer og tinnknapper på bærestykket.

 

#skaperglede #redesign #gjenbruk #strikkeplagg #tavarepå

7 kommentarer

Heidi Herbst

22.10.2016 kl.15:53

Hei! Her var det utrolig mye fint! Jeg klør i fingrene etter å komme i gang med lignende prosjekter. Jeg har i mange år gjemt på gamle ullplagg som jeg har lyst til å gjøre noe med. Men foreløpig er jeg ikke kommet lenger enn at jeg har valgt ut genseren som blir første prosjekt, funnet et Stoff & stil-mønster som jeg tror jeg kan bruke, og kjøpt noe ullstoff fra Janus som jeg også håper at jeg kan bruke. Men jeg er så langt ganske nervøs for å gå i gang. Jeg ser at ullstoffet jeg har kjøpt er ganske mye tynnere enn den typen du trolig bruker (det blir nok en tur på Stoff & stil i løpet av de kommende ukene). Jeg er også usikker på passformen på mønsteret, ettersom det er ett jeg ikke har testet tidligere. Og jeg lurer også på hvordan det blir å sy med overlock-maskina i slike prosjekter - spesielt når det er snakk om håndstrikkede plagg. Jeg regner med at det vil bli altfor tykt å sy sammen stoffene med overlock? At jeg heller må overlocke delene hver for seg og sy sammen med elastisk søm etterpå? Alt dette er vel ting jeg finner ut underveis med prøve/feile-metoden, men jeg tør ikke gå løs på håndstrikkede plagg som jeg bryr meg om i første omgang. Prøvinga og feilinga kommer nok til å foregå på kjøpte ullgensere som jeg ikke er like nervøs for å mislykkes med!! :-)

Siri's Syrom

22.10.2016 kl.18:42

Heidi Herbst: Hei. Så gøy at du blir inspirert til å sette igang selv! Jeg anbefaler deg å prøve på en genser det ikke er så farlig med først. Så kan du, som du sier, gjøre unna prøvinga og feilinga på den. Jeg overlocker delene hver for seg først, og syr med vanlig rettsøm på maskinen etterpå. Hvis plagget er litt løst strikket, hender det jeg syr over med to sømmer for å være sikker på at det ikke skal rakne. Jeg bruker et ullstoff som kalles litt forskjellige ting, alt etter hvilken butikk du handler i. Det er strikket og valket (tovet), slik at det får et boucle-aktig uttrykk. Jeg bruker noe ullblanding (40 % ull og 60 % polyester), som jeg vasker før jeg syr. Ellers bruker jeg 100 % ull, som ikke vaskes, og som merkes med "kun rens" av kjolen. Jeg har også liggende noe ull-jersey fra Janus, men jeg tror det må bli til en annen type kjoler. Det blir for stor forskjell i tykkelse på strikkedelen og stoffdelen på plagget, til at jeg tror det vil fungere.
LYKKE TIL!
La kreativiteten og skapergleden blomstre! :)

Laila

23.03.2017 kl.05:24

Så flotte ting du lager :)!!

Siri's Syrom

23.03.2017 kl.07:40

Laila: Tusen takk! Ønsker deg en fin dag! :)

Belinda

05.12.2017 kl.01:47

Hekta! Helt hekta og totalt inspirert - du er jo helt rå! Kommer til å følge bloggen din 👍🏻🎄

Siri's Syrom

07.12.2017 kl.08:42

Belinda: Så hyggelig! Tusen takk for hyggelig kommentar! Følg meg gjerne også på facebook @ateliersiano.

Åse Sande

05.12.2017 kl.22:39

Ja, dette var fint å se. Har så lyst til å prøve selv. Nyttige råd du gir her over! :-) tusen takk!

Litt vanskelig å finne leverandør. Har du noen favoritter?

Beste hilsen Åse

Siri's Syrom

07.12.2017 kl.08:46

Åse Sande: Hei og takk for hyggelig kommentar! Det er bare å hive seg over noen gamle strikkeplagg og slå seg løs! Jeg handler mest på Rainbow Tekstil i Oslo. De har nettbutikk. Stoffet som heter Tovet ull i 100 % ull er min favoritt. Det er en strikket, tovet kvalitet som gir litt strech i stoffet. Den er fin å kombinere med biter av gamle strikkegensere. Lykke til! :)

Skriv en ny kommentar

Siri's Syrom

Siri's Syrom

46, Kristiansand

Velkommen til bloggen min hvor jeg skriver om syrommet mitt. Ja, ikke selve rommet da, men det som skapes der. Jeg er utdannet faglærer i kunst og håndverk, og master i pedagogikk. På syrommet boltrer jeg meg med mønster, saks og symaskin. Jeg bruker nye og gamle stoffer og lar skapergleden få fritt utløp. Jeg syr både nytt og driver med redesign. Noe av dette har jeg lyst til å dele. Kanskje det kan være til inspirasjon og få skapergleden til å boble hos deg også? Ønsker du å følge meg, klikk på bildet og deretter på "følg".

Kategorier

Arkiv